Consumul de paine neagra a ajuns la 7% din valoarea pietei de paine iar pentru anul viitor se estimeaza ca va atinge o pondere de 10% din piata.

"In ultimii doi ani s-au inregistrat cresteri semnificative ale vanzarilor de paine neagra (paine integrala, graham, de secara sau semialba). Oamenii au inceput sa fie constienti ca aceasta paine face bine organismului si o cumpara din ce in ce mai mult", a spus Popescu.

El estimeaza ca painea neagra, care a ajuns sa acopere 7% din piata painii, va ajunge anul viitor la o cota de 10%, reprezentand o crestere de peste 40 de procente. Reprezentantul patronatului a aratat ca in alte tari din UE, consumul de paine neagra depaseste 20% din piata.

"Inainte de 1989, in Romania se manca paine neagra, care era mai sanatoasa. Dupa aceasta perioada, la noi s-a nascut ideea ca nivelul de trai este dat de consumul de paine alba. In ultimii ani, insa, tendinta este de crestere pentru consumul de paine neagra, dupa cate observam din vanzarile noastre", a adaugat Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.