Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, in localitatea brasoveana Sambata de Sus, ca spera sa gaseasca o solutie, impreuna cu Parlamentul, pentru a creste indemnizatiile pentru persoanele cu dizabilitati

"La urmatoarea sedinta de Guvern, doamna Rovana Plumb o sa ne aduca o informare exact cu indemnizatiile actuale pe care le platim pentru persoanele cu dizabilitati, pentru ca pentru insotitorii acestor persoane am rezolvat la ultima rectificare bugetara si avem toti banii. Dar pentru persoanele cu dizabilitati sper sa gasim, impreuna cu Parlamentul, solutia sa le mai indexam pensiile", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Victor Ponta a participat, duminica, alaturi de sotia sa, Daciana, si de fiica lor, Irina, la slujba religioasa de la Manastirea Brancoveanu din localitatea brasoveana Sambata de Sus. Dupa terminarea slujbei religioase, Ponta s-a salutat si a vorbit cu oamenii, iar la un moment dat a vazut in multime un barbat imobilizat intr-un pat cu rotile, el mergand la acesta. Bolnavul i s-a plans premierului ca medicamentele de care are nevoie sunt prea scumpe si ca la farmacii, de unde ar trebui sa le ia gratuit, i se spune ca nu sunt.

"Medicamentele mele pentru o luna sunt 700 de lei. Nu le deconteaza. Casa spune ca sunt gratuite (n.r. - medicamentele), dar cand te duci la farmacie zic ca nu le au. Va rog din suflet, faceti ceva si pentru mine!", a spus bolnavul.

Ponta l-a intrebat pe barbat cum il cheama si l-a asigurat ca va incerca sa gaseasca o solutie.

"Cum va cheama? ... Aurel Calin de la Victoria. Maine dimineata o sa vina seful de la Casa (n.r. - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) sa va intrebe exact care sunt medicamentele...", i-a spus premierul barbatului, care i-a solicitat lui Ponta sa trimita o comisie si a mentionat ca de 27 de ani este imobilizat la pat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.