Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Sibiu, ca majoritatea muzeelor ar trebui lasate in administrarea consiliilor judetene, "pentru ca administrarea e mult mai eficienta de aproape decat de departe, de la Bucuresti", dand ca exemplu Muzeul "Astra" din oras.

Victor Ponta a inspectat, sambata, un santier deschis in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului pentru constructia unui nou pavilion, dar si laboratorul de restaurare al unitatii, declarandu-se extrem de multumit de ce a vazut, transmite MEDIAFAX.

"E o lectie si pentru alte muzee pe care, desigur, cu exceptiile de rigoare, eu cred ca trebuie sa le lasam la consiliile judetene pentru ca administrarea e intotdeauna mult mai eficienta de aproape decat de departe, de la Bucuresti", a declarat premierul.

Acesta a spus ca Muzeul in aer liber, parte a Complexului National Muzeal "Astra" din Sibiu, aflat in subordinea Consiliului Judetean, a reusit sa se dezvolte foarte mult accesand atat fonduri europene, cat si fonduri de la bugetul de stat, precum si fonduri de la CJ. La finalul inspectiei, premierul a dorit sa viziteze muzeul singur, fara sa fie insotit de jurnalisti.

"Ma duc sa vad un muzeu care pastreaza atat de bine identitatea noastra traditionala", a spus premierul.

Ulterior, Victor Ponta s-a indreptat catre un hotel de cinci stele aflat in apropierea muzeului, unde a avut, sambata seara, nunta prefectului de Sibiu, Ovidiu Sitterli, cu medicul Carmen Natea. "Am sa trec sa-l felicit, sigur ca da", a declarat Ponta. La nunta au participat si presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea (PSD), dar si mai multi politicieni si oameni de afaceri din oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.