MAE condamna "in cei mai categorici termeni" asasinarea britanicului Alan Henning de catre organizatia terorista ISIL, subliniind necesitatea aducerii in fata justitiei a celor vinovati si precizand ca Romania analizeaza modalitatile concrete prin care poate contribui la eradicarea fenomenului ISIL.

"Ministerul Afacerilor Externe condamna in cei mai categorici termeni asasinarea brutala a cetateanului britanic Alan Henning de catre organizatia terorista ISIL si subliniaza necesitatea aducerii in fata justitiei a celor vinovati. Astfel de acte teroriste si crime abominabile impotriva umanitatii fac si mai necesar angajamentul coalitiei internationale de a lupta impotriva actiunilor teroriste ale ISIL, care reprezinta amenintari grave la adresa securitatii si stabilitatii si afecteaza nu doar regiunea Orientului Mijlociu, ci si spatiul euro-atlantic", se arata intr-un comunicat al MAE, scrie MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe transmite solidaritatea fata de poporul britanic si toata compasiunea catre familia celui disparut.

"Romania a exprimat sprijinul politic pentru coalitia internationala anti-ISIL si analizeaza modalitatile concrete prin care poate contribui la eradicarea fenomenului ISIL", se mai arata in comunicat.

Lucratorul umanitar britanic Alan Henning, rapit in decembrie si decapitat vineri, este al cincilea ostatic occidental decapitat in acest an de catre jihadisti din cadrul gruparii Stat Islamic sau organizatii afiliate la SI.

Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE a anuntat vineri ca gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat executia prin decapitare a lucratorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene britanice contra SI in Irak. Foreign Office a anuntat ca verifica autenticitatea inregistrarii video cu decapitarea lui Henning.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.