Un institut de cercetare cu 41 de laboratoare, in valoare de 40 de milioane de euro, in care vor lucra peste 200 de cercetatori, va fi finalizat, pana la sfarsitul lui 2015, la Universitatea Politehnica Bucuresti, a anuntat, miercuri, senatorul Ecaterina Andronescu, presedintele Senatului UPB.

Anuntul a fost facut la deschiderea noului an universitar.

Ecaterina Andronescu, fost rector al institutiei, a declarat ca este vorba despre un proiect finantat cu bani europeni, care presupune construirea unui institut cu 41 de laboratoare, care sa functioneze intr-o cladire cu spatiul util de 8.000 de metri patrati.

Potrivit senatorului Andronescu, in laboratoarelor noului institut, care ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul anului viitor, vor lucra peste 200 de cercetatori. "Va asigur ca suntem cu ochii pe cei care se afla acum in scoala in programele de studii doctorale si post doctorale pentru ca la sfarsitul anului 2015, cand ar trebui sa incepem activitatile de cercetare, sa putem face o selectie", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Pe de alta parte, Andronescu a spus ca, tot la UPB, se intentioneaza construirea unui camin nou, cu opt etaje si o capacitate de peste 1.000 de locuri.

"Avem in proiect construirea unui nou camin in Politehnica, dar asteptam sa se deschida exercitiul bugetar 2014 - 2020. Camerele vor fi confortabile, cu grup sanitar in camera, nu cum sunt caminele actuale, construite incepand cu anii 1960 si 1981. Studentii nostri de astazi asteapta alte conditii de cazare", a mai declarat presedintele Senatului UPB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.