Directorul Teatrului National Bucuresti Ion Caramitru a fost reales in functia de presedinte al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER).

Luni, la Teatrul National "I. L.Caragiale" din Bucuresti s-a desfasurat Adunarea Generala de dare de seama si alegeri UNITER. In urma votului Adunarii Generale, Ion Caramitru a fost reales in functia de presedinte al institutiei, iar Aura Corbeanu, in functia de vicepresedinte executiv, pentru perioada 2014 - 2018.

Noul Senat UNITER, votat si ales pentru urmatorii patru ani, este format din: actorul Ion Caramitru, managerul cultural Aura Corbeanu, actorii Emil Boroghina, Virginea Mirea, Ilinca Tomoroveanu, Ana Ciontea, Ozana Oancea, Miklos Bacs, Eusebiu Stefanescu, Adi Carauleanu (membru supleant), regizorii Gábor Tompa, Claudiu Goga, László Bocsárdi (membru supleant), scenografii Dragos Buhagiar, Puiu Antemir, Stefania Cenean (membru supleant) si criticii de teatru Marina Constantinescu, Alice Georgescu si Florica Ichim (membru supleant), scrie MEDIAFAX.

De asemenea, au fost votati ca membri ai Comisiei de Cenzori criticul de teatru Ileana Lucaciu, actorul Volin Costin si expertul contabil Dana Varlaam. Aura Corbeanu este si director executiv al Festivalului National de Teatru (FNT).

Ion Caramitru, care este presedintele UNITER din 1990, este si directorul Teatrului National Bucuresti din 2005 si a fost ministru al Culturii in perioada 1996 - 2000. Nascut in 1942, intr-o familie de aromani, Caramitru a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1964, cand a si debutat pe scena Teatrului National din Bucuresti, in "Eminescu", de Mircea Stefanescu.

A fost actor si regizor la Teatrul Bulandra, al carui directorat l-a detinut in perioada 1990 - 1993. A debutat pe marele ecran in filmul "Comoara din Vadul Vechi", de Victor Iliu, in 1963, iar ulterior a detinut roluri principale in peste 40 de pelicule. A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia romaneasca si universala, in tara si in strainatate. Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii si Irlandei de Nord cu titlul de Ofiter de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturala romano-britanica desfasurata de acesta.

Citeste si:
Teatrul Naţional din Bucureşti reia spectacolele în toate sălile
Teatrul Naţional din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.