Procurorii i-au retinut pe patronul firmei Shelter Security, Alin Ionescu, si pe contabila societatii si vor cere marti instantei arestarea lor preventiva, in dosarul de evaziune fiscala in domeniul serviciilor de paza si securitate, in care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru MEDIAFAX ca Alin Ionescu, sotul cantaretei Cristina Spatar, si contabila firmei Shelter Security Cristina Aron, care au fost audiati, alaturi de alte zece persoane, la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, nu si-ar fi recunoscut faptele de care sunt suspectati.

Dintre cele 12 persoane audiate, procurorii au emis, luni noapte, ordonante de retinere doar petnru Alin Ionescu si Cristina Aron, ceilalti fiind lasati sa plece dupa ce au dat declaratii in fata instantei. Procurorii ii vor duce marti pe cei doi retinuti in fata instantei Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cele 12 persoane au fost audiate in urma perchezitiilor care au avut loc luni in Bucuresti si judetul Ilfov, la sediile unor firme, printre care si Shelter Security, precum si la locuintele suspectilor. Acuzatiile in acest dosar sunt de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin inregistrarea in contabilitatea firmei Shelter Security a unor achizitii fictive de servicii.

"In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii prestatoare de servicii de securitate si paza ar fi creat un circuit infractional format din zece societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive in perioada 2009-2012, in valoare de aproximativ 25.000.000 de euro", potrivit Politiei Romane.

Alin Ionescu este suspectat ca ar fi convins mai multe persoane sa infiinteze pe numele lor societati comerciale, care ar fi incheiat apoi contracte fictive cu firma de paza Shelter Security.

Surse judiciare au declarat ca firma Shelter Security ar fi dat, in regim de subantrepriza, o parte din servicii catre noua firme, dintre care una ar fi reala, iar celelalte opt ar fi de tip "fantoma", acestea din urma neavand angajati pentru paza si protectie si nici autorizatie de la politie sa ofere astfel de servicii. Unii dintre suspecti ar fi oameni ai strazii, care ar fi primit comision de la interpusi, pentru a-si da datele de identitate la infiintarea de firme "fantoma", cu care Shelter Security incheia ulterior contracte de subantrepriza, in vederea oferii de servici de securitate, au precizat sursele citate.

Citeste si:
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, urmărit penal de DNA pentru...
Robert Negoiță, primarul...

Firma Shelter Security ar fi inregistrat in contabilitatea societatii, in perioada 2009-2012, achizitii fictive de servicii de securitate si paza in valoare de 103 milioane de lei, la care se adauga TVA de 22,4 milioane de lei. In acest fel ar fi fost produs un prejudiciu bugetului de stat de 42,5 milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.