Autoritatile din Timisoara au inaugurat o fantana arteziana care a costat aproape 100.000 de euro.

O fantana arteziana cu jocuri de apa si lumini, care a costat aproape 100.000 de euro, a fost inaugurata la Timisoara de catre primarul municipiului, Nicolae Robu, aceasta aflandu-se chiar in cartierul in care locuieste edilul si putand fi comandata de acesta de la un calculator sau un telefon.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a inaugurat, miercuri seara, fantana ornamentala in forma de soare, cu jocuri de lumini, care poate fi controlata de pe un iPad, de pe un calculator sau de pe un dispozitiv mobil, chiar de catre primar, din birou, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fantana se afla pe strada Astrilor in Cartierul Soarelui, unde locuieste primarul Robu.

Fantana are noua bazine si reprezinta un ”ansamblu dinamic de jeturi cu inaltime variabila”. De asemenea, are 17 programe si un set de culori calde. “Combinatia celor 17 programe de miscare va asigura totalul coregrafiilor. Pentru fantana s-a proiectat un set de culori calde: galben, portocaliu, rosu, alb, astfel incat fantana se va transforma intr-un soare proiectat pe pavaj, infrumusetand intreaga piata. Va putea fi controlata de pe un iPad, dispozitiv mobil sau de pe orice calculator”, explica reprezentantii Primariei Timisoara, conform MEDIAFAX.

Realizata de firma Somhidros

Primarul Nicolae Robu a declarat, la inaugurare, ca fantana are 56 de duze cu tot atatea electrovalve, astfel ca pot fi actionate la nesfarsit oricate variante de jocuri. "Au fost si lucratori spanioli get-beget, care au lucrat exemplar. Ar avea de invatat si unii muncitori de-ai nostri in ceea ce priveste seriozitatea. I-am gasit pe spanioli la munca si sambata seara, si pe ploaie”, a spus primarul Nicolae Robu. Fantana a fost realizata de o sucursala din Arad a firmei Somhidros, una dintre cele mai cunoscute firme de fantani ornamentale pe plan mondial care se ocupa si cu intretinerea fantanilor ornamentale din Barcelona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.