Gabi Tamas a fost condamnat, miercuri, de Judecatoria Sectorului 1, la opt luni de inchisoare cu suspendare, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, acesta fiind obligat de instanta sa urmeze un program de reintegrare sociala.

Instanta a stabilit ca pedeapsa de opt luni de inchisoare dispusa in cazul lui Sebastian Gabriel Tamas sa fie amanata pe un termen de supraveghere de doi ani. In perioada in care va fi sub supraveghere, Tamas va trebui sa respecte mai multe obligatii, respectiv: sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Brasov, la datele stabilite; sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste cinci zile, precum si intoarcerea; sa anunte daca isi schimba locul de munca; sa comunice informatii si documente referitoare la mijloacele sale de existenta, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, instanta l-a obligat pe Tamas sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre Serviciul de Probatiune Brasov sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate.

"In baza art. 83 alin. (4) teza ultima din Codul penal, atrage atentia inculpatului Tamas Sebastian Gabriel asupra dispozitiilor art. 88 din Codul penal privind revocarea amanarii aplicarii pedepsei cu consecinta aplicarii pedepsei si executarii pedepsei inchisorii in regim de detentie, in cazul nerespectarii, cu rea-credinta, a masurilor de supraveghere sau a obligatiilor impuse de instanta, precum si in cazul in care inculpatul mai savarseste o infractiune pe parcursul termenului de supraveghere", se mai arata in decizia instantei.

Din pedeapsa de opt luni va fi scazuta perioada in care Tamas a fost retinut, respectiv din 31 mai pana in 1 iunie 2013.

Judecatoria Sectorului 1 a mai dispus incetarea procesului penal pentru infractiunea de "distrugere", de care a fost acuzat Tamas de catre procurori si achitarea pentru infractiunea de sfidare a organelor judiciare. Instanta a luat act de faptul ca persoanele vatamate Marian Valentin Ciobanica, Laurentiu Ionut Gruia si Asociatia de Proprietari Bloc 2 nu se constituie parti civile in cauza, mentionand ca prejudiciul produs de Tamas a fost recuperat.

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Decizia Judecatoriei Sectorului 1 poate fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.

In 27 iunie 2013, Gabriel Tamas a fost trimis in judecata pentru distrugere si tulburarea ordinii publice, dupa ce in 31 mai a rupt usa de la intrarea intr-un bloc de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara. Fotbalistul a fost atunci incatusat, pentru ca era agitat, iar ulterior a fost retinut pentru 24 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.