Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, ca s-au facut presiuni politice asupra sa, precizand ca fostul reprezentant al Guvernului in CA al TVR i-a cerut sa ii scoata din grila Televiziunii Romane pe Sorin Avram si Cornel Nistorescu.

Stelian Tanase este audiat, miercuri, in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor, in contextul in care afirmatiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de intrebare asupra a ceea ce se intampla in institutia pe care o conduce", dupa cum a declarat la inceputul audierilor Gigel Stirbu, presedintele Comisiei.

In acest context, Stelian Tanase a spus ca s-au facut presiuni politice asupra sa, insa acestea au incetat dupa ce le-a dezvaluit public, scrie MEDIAFAX.

"Pana am dat interviul (un interviu acordat gandul.info, n.r.), au fost presiuni politice asupra mea. De atunci, nu", a spus Stelian Tanase, raspunzand la o intrebare adresata de deputatul PP-DD Liliana Minca.

De asemenea, Stelian Tanase a primit telefoane prin care i s-a cerut sa scoata din grila anumiti jurnalisti. "Mi s-a cerut sa-l scot pe Sorin Avram si pe Cornel Nistorescu, in mod direct, cu nume si prenume. Am refuzat, mi s-a parut ca s-a ajuns prea departe (...) In momentul in care mi s-a cerut de catre domnul Cornel Calota sa iau aceste masuri, am decis sa ies public si sa spun", a declarat Stelian Tanase.

Corneliu Calota a fost inlocuit cu supleantul sau, Adrian Stefan Badescu, in Consiliul de Administratie al TVR. Calota si Badescu au fost numiti membru titular, respectiv membru supleant din partea Guvernului in CA al TVR, pe 1 aprilie, printr-o hotarare a Parlamentului.

"Toti care au sunat au ramas cu telefonul in mana", a mai spus Stelian Tanase.

Pe de alta parte, Stelian Tanase a spus ca a avut "intrevederi cu lideri politici foarte importanti din tot spectrul politic". "Chiar si domnului Ponta i-am cerut o intrevedere", a spus Stelian Tanase, precizand ca nu a putut sa aiba aceasta intalnire, in care i-ar fi spus lucrurile pe care le-a declarat ulterior public. De asemenea, Stelian Tanase a spus ca, daca ar fi avut loc aceasta intrevedere, poate nu s-ar fi ajuns la blocajul de astazi.

Stelian Tanase a adaugat ca Televiziunea Romana este "la cheremul politicienilor". "Politicienii au fost implicati in foarte multe actiuni nefaste in sarabanda asta de directori care vin si pleaca ( ...) in schimbarea grilelor (...) TVR nu are o strategie de programe, asa cum spune legea. Nici nu ar putea sa aiba cata vreme este la cheremul unor politicieni, care sunt foarte imaginativi", a mai spus Tanase.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.