29 de actuali si fosti manageri de spital, sefi de sectie si directori medicali, din Bucuresti si 12 judete, cei mai multi din Sibiu, au fost gasiti in incompatibilitate sau in conflict de interese, de Agentia Nationala de Integritate.

Pentru cele 29 de persoane, ANI a intocmit 38 de rapoarte, constatand fapte de incompatibilitate in 22 de cazuri (12 manageri de spital, un fost manager de spital, opt sefi de sectie si un fost director medical), incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala in 14 cazuri (doi manageri de spital, 11 sefi de sectie si un director medical) si incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa in doua cazuri (un manager de spital si un director medical).

Catalin Visean, manager al Spitalului de Boli Infectioase Ploiesti, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 1 decembrie 2010 - 30 aprilie 2012, intrucat a detinut simultan si functia de consilier pe probleme sociale in cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu.

Gabriel Tintarescu, manager al Spitalului de Psihiatrie Voila din Campina, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 1 noiembrie 2013, intrucat are si functia de manager de proiect in cadrul unei societati comerciale, scrie MEDIAFAX.

Constanta-Alina Filip, manager al Spitalului Orasenesc Sinaia, se afla in stare de incompatibilitate din 8 iulie 2010, intrucat detine si functia de administrator la doua societati comerciale.

Lidia Rajnoveanu, managerul Spitalului de Ortopedie si Traumatologie Azuga, se afla in stare de incompatibilitate incepand din 15 decembrie 2009, intrucat exrcita si functia de medic in cadrul Spitalului Orasenesc Sinaia si, respectiv, in cadrul unei societati comerciale.

Victor Ivan, manager al Spitalului Municipal Turnu Magurele si fost consilier local in cadrul Consiliului Local Turnu Magurele (in perioada 29 ianuarie 2010 - 31 mai 2012), a fost gasit in incompatibilitate si conflict de interese de natura administrativa si penala. Ivan este in incompatibilitate incepand cu data de 21 mai 2012, intrucat exercita si functia de cenzor (din 1 august 2005) la o societate comerciala. El s-a aflat in stare de incompatibilitate si in perioada exercitarii mandatului de Consilier local in cadrul Consiliului local Turnu Magurele, intrucat Primaria Municipiului Turnu Magurele a avut relatii comerciale cu societatea comerciala in cadrul careia detine functia de cenzor. De asemenea, intrucat Spitalul Municipal Turnu Magurele a stabilit relatii comerciale cu societatea comerciala la care Ivan detine functia de cenzor, acesta a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si penala, potrivit ANI.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Valentin Filip, manager al Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria, se afla in incompatibilitate din 23 mai 2012, intrucat exercita si functia de administrator al unei societati comerciale.

Gheorghe Dinca, manager al Spitalului Orasenesc Zimnicea, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 25 noiembrie 2010 - 19 februarie 2014, intrucat a exercitat simultan si calitatea de reprezentant al orasului Zimnicea in Adunarea Generala a Actionarilor la SC Apa Serv SA Alexandria.

Tiberiu Tataru, manager al Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din comuna Runcu, judetul Gorj, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 iunie 2009 - 14 mai 2014, intrucat a exercitat si functia de kinetoterapeut in cadrul unei societati comerciale.
Stela Firu, manager al Spitalului General Cai Ferate Drobeta-Turnu Severin, este in incompatibilitate din 4 septembrie 2012, intrucat are si functia de administrator al unei societati comerciale.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Petronela Paziuc, manager al Spitalului de Psihiatrie Campulung Moldovenesc, judetul Suceava, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 30 aprilie 2013, intrucat exercita si functia de medic primar psihiatrie in cadrul propriului cabinet.

Geza Ieszenszky, manager al Spitalului Municipal Gheorgheni, Harghita, sa fost in incompatibilitate in perioada 29 decembrie 2010 - 10 octombrie 2012, intrucat a exercitat si functia de administrator al unei societati comerciale.

Adrian Cotarlet, managerul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti, din Bacau, a fost gasit in conflict de interese penal, intrucat a incheiat si derulat contracte privind subprogramul de screening pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin cu societatea comerciala in cadrul careia sotia sa detine functia de asociat unic/administrator.

Citeste si:
Firea, despre Nicușor Dan: „E într-o incompatibilitate crasă”
Firea, despre Nicușor Dan: „E...

Ovidiu Butuc, manager interimar al Spitalului Judetean Mures, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 8 februarie 2013 - 22 mai 2014, intrucat, a detinut concomitent urmatoarele functii: manager interimar al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, administrator al unei societati comerciale (in perioada 8 februarie 2013 - 24 aprilie 2014), manager interimar al Spitalului Judetean Mures si administrator al unei societati comerciale (in perioada 18 aprilie - 22 mai 2014).

Isidor Raducea, fost manager interimar al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, din Dolj, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 2 februarie - 6 mai 2014, intrucat, simultan cu functia de manager interimar al spitalului, a exercitat si functiile de membru al Consiliului de Administratie in cadrul SC Avioane Craiova SA (in perioada 2 februarie – 6 mai 2014) si administrator la doua societati comerciale (in perioada 2 februarie - 1 aprilie 2014).

Citeste si:
Camera Deputatilor: Faptele de incompatibilitate sau de conflict de...
Camera Deputatilor: Faptele...

Horia Ples, seful Sectiei Clinice Neurochirurgie la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, a fost gasit in incompatibilitate si conflict de interese de natura penala. Potrivit ANI, el este in incompatibilitate din 1 martie 2011, intrucat exercita si functia de administrator al mai multor societati comerciale si al unei societati civile medicale. De asemenea, intrucat societatea civila medicala in cadrul careia atat Ples, cat si sotia acestuia detin calitatea de asociat, a stabilit relatii comerciale cu Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, Ples a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala.

Maria Ionescu, seful Serviciului Administrativ al Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" Bucuresti, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat, in exercitiul atributiilor de serviciu a semnat un contract de inchiriere incheiat intre spital si o societate comerciala in cadrul careia fiul sau detine functia de administrator.

Lorena Dijmanescu, director medical in cadrul Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova, a fost gasita in conflict de interese administrativ si penal, deoarece a avizat si aprobat doua contracte si un acord intre Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova si trei societati comerciale la care detine interese si parti sociale, fie personal, fie prin intermediul membrilor de familie, respectiv fratele acesteia.

Maria-Diana Calcatinge, seful Sectiei Interne la Spitalul Municipal Medias, a fost gasita in conflict de interese de natura penala, intrucat a semnat doua contracte de consultanta stiintifica in domeniu medical cu o societate comerciala cu care tot ea a mai incheiat doua contracte, in urma carora a obtinut un folos patrimonial in valoare de 13.063 lei.

Bogdan Pacala, sef de sectie in Spitalul de Psihiatrie "Gheorghe Preda" din Sibiu si fost director medical interimar al unitatii (in perioada 2 decembrie 2013 - 3 martie 2014), se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 28 mai 2007, intrucat exercita si functia de administrator al unei societati comerciale.

Mihai Neamtu, fost Director medical in cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 9 septembrie 2008 - 9 aprilie 2012, intrucat a exercitat si functia de administrator unic al unei societati comerciale.

De la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, au fost gasiti in stare de incompatibilitate si/sau conflict de interese noua sefi de sectie.

Adrian Santa, sef al Sectiei Radiologie-Imagistica Medicala a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, fost manager interimar (2 august - 20 octombrie 2010), respectiv manager al spitalului (20 octombrie 2010 - 9 iulie 2012), s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 2 august - 12 noiembrie 2010, intrucat, simultan cu functia de manager, a exercitat si functia de medic primar in cadrul unei societati comerciale. El a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, in cadrul caruia exercita functia de sef al Sectiei de Radiologie, a incheiat un contract de sponsorizare cu societatea comerciala in cadrul careia sotia acestuia detinea functia de medic (in perioada 1 februarie 1993 - 1 septembrie 2013) si cu care aceasta a incheiat prin internediul cabinetului medical individual, un contract pentru servicii de medicina muncii, contract valabil si in prezent.

De asemenea, spitalul a stabilit relatii comerciale si cu societatea comerciala in cadrul careia Santa a ocupat functia de medic primar (in perioada 7 decembrie 2012 - 1 februarie 2013), incheind cu aceasta societate in perioada 2010 - prezent, un numar de 96 acorduri-cadru/ contracte de furnizare medicamente. Totodata, la data de 1 februarie 2013, in calitate de administrator al unei societati comerciale, Santa a incheiat un contract de prestari servicii medicale cu societatea comerciala in cadrul careia a ocupat functia de medic primar, contract valabil pana la data de 1 februarie 2016.

Paul Jurgen Porr, seful Sectiei Clinice Interne I, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 9 iulie 2010, intrucat exercita si functiile de manager – administrator, al unei societati comerciale (in perioada 9 iulie 2010 - prezent) si functia de presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (in perioada 5 martie 2013 - prezent). Totodata, el a fost gasit in conflict de interese penal, deoarece spitalul a achizitionat in anul 2013 medicamente in valoare de 677,5 lei de la S.C. Pfizer Ro, firma cu care Porr a incheiat in perioada 25 septembrie 2008 - 8 aprilie 2014, un numar de opt contracte de cesiune de drepturi si un contract de prestari servicii consultanta, si de la care a primit beneficii financiare in valoare de 12.624 lei.

Ioan Manitiu, seful Sectiei Cardiologie I, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 4 mai 2006, intrucat exercita si functia de administrator al unei societati comerciale. El a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat a incheiat contracte cu patru societati furnizoare de medicamente.

Valeria Valeanu, seful Sectiei de Oncologie, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 23 mai 2007, intrucat este si administrator al unei societati comerciale. Ea a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, pentru ca a obtinut foloase materiale pentru sine, urmare a incheierii de contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuala cu S.C. Pfizer Romania S.R.L. si S.C. Roche Romania S.R.L., in conditiile in care cele doua societati au incheiat contracte de furnizare medicamente cu spitalul. De asemenea, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a mai incheiat contracte de executie lucrari (valoarea contractului fara TVA fiind de 25.479 lei), cu societatea comerciala la care sotul persoanei evaluate a detinut calitatea de administrator – presedinte al consiliu de administratie in perioada 18 noiembrie 2011 – 26 aprilie 2013.

Marcel Pereanu, seful Sectiei Clinice de Neurologie, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 25 mai 2007, intrucat exercita si functia de administrator al unei societati comerciale. De asemenea, intrucat spitalul unde lucreaza a stabilit relatii comerciale cu trei societati comerciale cu care Pereanu are incheiate contracte si conventii, acesta a incalcat si regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala.

Emil Bacila, seful Sectiei Cardiologie II, a fost gasit in conflict de interese de natura penala, deoarece a incheiat contracte de cesiune drepturi de proprietate intelectuala cu S.C. Pfizer Romania SRL, obtinand un folos material pentru sine in cuantum de 9.166 lei (din care 3.797 lei aferenti perioadei 2013-2014), in conditiile in care societatea a incheiat un acord cadru de furnizare medicamente cu spitalul la data de 1 februarie 2013.

Nicolae Grigore, seful Sectiei Urologie, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie penala, intrucat, la data de 1 aprilie 2013, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a incheiat cu Clinica Polisano (clinica in cadrul careia acesta a activat in perioada 2004 - 2013 ca medic colaborator) un contract de furnizare servicii medicale de imagistica de inalta performanta pacientilor internati. In baza contractului, clinica a obtinut venituri in cuantum de 580.752 lei.

Ligia Popa, seful Sectiei Fizioterapie I, a fost gasita in conflict de interese penal, pentru ca a incheiat contracte civile, contracte de consultanta, contracte de cesiune a drepturilor de autor cu mai multe societati comerciale cu care Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a incheiat si derulat contracte de furnizare servicii medicale si contracte de furnizare produse.

Mihai-Dan Roman, seful Sectiei de Ortopedie, se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 3 ianuarie 2012, intrucat exercita si functia de administrator al unei societati comerciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.