Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat marti ca a primit o cerere de gratiere a pedepsei lui Jean Padureanu, care este in curs de solutionare.

"Am primit o solicitare, cred ca in urma cu doua saptamani. Este in curs de solutionare", a spus ministrul Robert Cazanciuc.

Intrebat daca, tinand cont de starea de sanatate a lui Jean Padureanu, va da un aviz favorabil, Cazanciuc a spus ca asteapta in acest sens un raspuns de la Administratia Nationala a Penitenciarelor si analiza interna a Ministerului Justitiei. "Sunt proceduri interne, atat in minister cat si la ANP, in legatura cu orice solicitare de gratiere. Asteptam raspunsul de la ANP si analiza interna a colegilor din minister. Probabil ca intr-o saptamana, doua putem da un raspuns", a precizat Cazanciuc, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca, din punct de vedere umanitar, ar putea fi dat un aviz favorabil, Robert Cazanciuc a raspuns: "Orice solicitare de gratiere are o componenta umanitara".

In 12 iunie, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Padureanu de intrerupere, din motive medicale, a executarii pedepsei de trei ani si patru luni de inchisoare, primita de fostul presedinte al Gloriei Bistrita in dosarul transferurilor de jucatori. Instanta a dispus, dupa ce a analizat expertiza medicala efectuata de Institutul National de Medicina Legala, ca nu este necesara intreruperea executarii pedepsei lui Jean Padureanu, intrucat bolile de care acesta sufera pot fi supravegheate si tratate si in reteaua penitenciara.

Decizia Tribunalului Ilfov a fost contestata de Jean Padureanu in 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.