Decizia definitiva in dosarul Rompetrol, in care 12 persoane sunt acuzate de mai multe infractiuni a fost amanata de Cutrea de Apel Bucuresti pentru 7 octombrie.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au incheiat in 9 septembrie dezbaterile in dosarul Rompetrol, in care sunt judecati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, senatorul Sorin Rosca Stanescu, fostul ministru Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu, Gabriela Victoria Anghelache si Irina Mihaela Popovici. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Dinu Patriciu, acesta decedand in urma cu o luna.

Instanta a amanat atunci pronuntarea unei decizii in dosarul Rompetrol pentru 23 septembrie. Marti, judecatorii au stabilit ca solutia in acest caz sa fie anuntata in 7 octombrie. Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a cerut, la ultimul termen de judecata, sa se constate incetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantis si senatorul Sorin Rosca Stanescu, intrucat faptele de care sunt acuzati s-au prescris, precum si in cazul lui Dinu Patriciu, in urma decesului acestuia, scrie MEDIAFAX.

Procurorul DIICOT a sustinut ca decizia de achitare data in prima instanta in cazul tuturor inculpatilor din aceasta cauza nu este motivata. Acesta a cerut ca Victor Eros, Gabriela Anghelache si Alexandru Bucsa sa primeasca pedepse orientate spre maximul prevazut pentru faptele de care sunt acuzati, iar Petrica Grama sa primeasca o pedeapsa cu suspendare.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit in 19 august

In 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care procurorii au cerut pedeapsa maxima, de 20 de ani de inchisoare, pentru mai multe infractiuni, printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei de capital prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare la un nivel anormal ori artificial.
Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Totodata, instanta i-a achitat atunci si pe ceilalti 12 inculpati - Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Miclaus, Elena Albu, Gabriela Anghelache si Mihaela Popovici. Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiate pretentiile civile formulate de Ministerul Finantelor, precum si cererea DIICOT de confiscare a sumei de 9.885.496 de euro si de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Patriciu, Bucsa, Grama si Aldea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.