Primaria Capitalei ca cheltuit 5,8 milioane lei pe organizarea evenimentelor din cadrul Zilelor Bucurestiului 2014, dintre care peste 1,8 milioane au fost cheltuiti pentru show-ul de proiectii 3D pe Palatul Parlamentului.

Cele mai multe, dar si mai costisitoare evenimente au avut loc sambata, in Piata Constitutiei.

Pe scena amenajata in aceasta piata a avut loc concertul "rEvolutia Muzicii Usoare Romanesti", la care au cantat artisti din mai multe generatii si genuri. Reprezentantii municipalitatii au precizat, pentru MEDIAFAX, ca evenimentul a costat 1.175.000 de lei, in aceasta suma fiind incluse onorariile platite artistilor si colaboratorilor, costurile pentru echipamentele sceno-tehnice, serviciile de paza si cele cazare si transport pentru unii artisti, acolo unde a fost cazul.

Tot in Piata Constitutiei a fost organizat evenimentul de proiectii multimedia 3D "iMapp Bucharest 555", realizat pe fatada Palatului Parlamentului, care a costat 1.827.000 de lei. Suma include, potrivit surselor citate, costurile pentru productia show-urilor din cadrul evenimentului, precum si cele pentru echipamente sau alte servicii, cum ar fi cazarea artistilor din Franta, Polonia, Cehia si Ungaria care au realizat proiectiile, informeaza MEDIAFAX.

Focurile de artificii din noaptea de sambata spre duminica, care au putut fi admirate in aceeasi piata, au costat 386.000 de lei, potrivit acelorasi surse. Reprezentantii municipalitatii mai precizeaza ca expozitia in aer liber si concertul de muzica alternativa organizate in Piata Universitatii, tot in cadrul Zilelor Bucurestiului, au costat 120.000 de lei. Zilele Bucurestiului au fost organizate, in perioada 19-21 septembrie, de ArCuB si Creart (institutii subordonate municipalitatii), cu prilejul aniversarii a 555 de ani de la prima atestare documentara a orasului.

Cu aceasta ocazie au avut loc evenimente si in Piata George Enescu, Parcul Cismigiu, Centrul Istoric si la Hanul Gabroveni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.