In urma rasturnarii unui autocar intr-o rapa din Bulgaria, in apropiere de Veliko Tarnovo, un roman a murit si alti 14 sunt raniti, dintre acestia, cinci aflandu-se intr-o stare foarte grava.

Autocarul, care deservea o firma de turism din Bucuresti, transporta 25 de turisti romani care se intorceau dintr-o vacanta petrecuta in Turcia, la Kusadasi. Duminica dimineata, intr-o zona muntoasa din Bulgaria, mai precis la Pasul Republika, autocarul a iesit de pe carosabil si a cazut intr-o rapa. In urma accidentului, un om a murit, iar cinci sunt raniti grav, a precizat dr. Arafat. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ranitii au fost transportati la spitale din Bulgaria, iar doi dintre ei ar urma sa fie adusi la Bucuresti, cu elicoptere SMURD.

"Din primele informatii, carosabilul era umed la ora accidentului si se pare ca soferul ar fi intrat cu viteza prea mare intr-o curba", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. La locul accidentului s-au deplasat atasatul pe afaceri interne al Romaniei si reprezentanti ai Consulatului.

Soferul autocarului rasturnat in Bulgaria nu consumase bauturi alcoolice
, iar testele pentru eventuala depistare a altor substante interzise sunt in curs, anunta autoritatile bulgare, citate de agentia Focus. Autocarul, care apartine unei firme de turism din Romania, era condus de un roman in varsta de 44 de ani.

Trei elicoptere SMURD vor aduce in tara sase dintre ranitii din accidentul produs duminica dimineata in Bulgaria, cinci dintre acestia fiind in stare grava, au declarat, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a precizat ca doua dintre elicoptere au decolat deja, din Craiova, respectiv Bucuresti, si ar urma sa aduca, la Spitalul Floreasca, doua dintre persoanele ranite grav in accident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.