Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Educatiei pentru a rezolva situatia manualelor scolare pana saptamana viitoare.

Mesajul i-a fost transmis ministrului de catre premierul Ponta in sedinta de miercuri a Guvernului. "A fost o scurta discutie, in care premierul i-a dat ministrului un ultimatum sa rezolve situatia pana saptamana viitoare", au aratat sursele prezente la sedinta.

Urmatoarea sedinta de guvern este programata la acest moment pentru luni, 22 septembrie. La inceputul sedintei de guvern, premierul Ponta a declarat ca elevii vor invata in continuare dupa manuale vechi daca toate contestatiile depuse la licitatia organizata de Ministerul Educatiei nu vor fi solutionate rapid, aratand ca varianta ca elevii sa nu aiba deloc manuale nici peste doua saptamani este inacceptabila.

El i-a cerut ministrului de resort, Remus Pricopie, sa informeze Guvernul saptamana viitoare care este situatia.

"Sustin in totalitate ideea ca, dupa 10 ani in care tuturor le-a fost frica de mafia manualelor, sa facem manuale noi, moderne, sub forma digitala, care sa arate ca suntem in secolul XXI, dar, in acelasi timp, daca toate procedurile si contestatiile nu se rezolva, pana saptamana viitoare trebuie sa gasiti solutia, chiar si temporara. Inseamna ca si anul acesta copiii or sa invete dupa manualele vechi, cum au facut-o si pana acum. Deci, intr-o saptamana vreau sa informati Guvernul : ori reusim sa terminam contestatiile, ori, daca nu, asta e. Pentru cei care au contestat si cei din politica care ii sustin, probabil ca vom mai pierde inca cateva luni si mergem pe manualele vechi, dar ideea ca peste doua saptamani nu au copiii manuale mi se pare inacceptabila", i-a spus Ponta ministrului Educatiei, Remus Pricopie, in sedinta de miercuri a Guvernului.

El a apreciat sa scandalul manualelor scolare a fost folosit si politic.

Din anul scolar 2014-2015, elevii claselor I si a II-a ar fi urmat sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.