Victor Ponta spune ca elevii vor studia in continuare dupa manualele vechi daca a toate contestatiile depuse la Ministerul Educatiei nu vor fi solutionate rapid.

El i-a cerut ministrului de resort, Remus Pricopie, sa informeze Guvernul saptamana viitoare care este situatia.


"Sustin in totalitate ideea ca, dupa 10 ani in care tuturor le-a fost frica de mafia manualelor, sa facem manuale noi, moderne, sub forma digitala, care sa arate ca suntem in secolul XXI, dar, in acelasi timp, daca toate procedurile si contestatiile nu se rezolva, pana saptamana viitoare trebuie sa gasiti solutia, chiar si temporara. Inseamna ca si anul acesta copiii or sa invete dupa manualele vechi, cum au facut-o si pana acum. Deci, intr-o saptamana vreau sa informati Guvernul : ori reusim sa terminam contestatiile, ori, daca nu, asta e. Pentru cei care au contestat si cei din politica care ii sustin, probabil ca vom mai pierde inca cateva luni si mergem pe manualele vechi, dar ideea ca peste doua saptamani nu au copiii manuale mi se pare inacceptabila
", i-a spus Ponta ministrului Educatiei, Remus Pricopie, in sedinta de miercuri a Guvernului, conform MEDIAFAX.

Scandal cu iz politic

Din anul scolar 2014-2015, elevii claselor I si a II-a ar fi urmat sa invete dupa manuale noi, inclusiv in varianta digitala. Pentru realizarea acestora, Ministerul Educatiei a organizat o licitatie, care a fost insa contestata de unele edituri. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse.

O zi mai tarziu, Ministerul Educatiei a sustinut ca intarzierea noilor manuale pentru clasele I si a II-a este din vina "celor care au blocat procedura" si a asigurat elevii, cadrele didactice si parintii ca acestea acestea vor ajunge in scoli imediat ce licitatia se va finaliza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.