Odata spus, cantecul Mariei Tanase isi ia imediat zborul si se raspandeste in toate cele patru zari ducand cu el cele mai vibrante culori ale Romaniei

Dar sunt multi ani de-atunci. Cantecele Mariei si-au pierdut din sonor, apoi din elan si au planat incet-incet, pana cand si-au gasit un loc ascuns, intr-o mica liniste. Din acele seminte insa, au inflorit altfel de cantece, in alte culori.

E povestea artistilor Roots Revival, care, inspirati de muzica Mariei Tanase, reaprind spiritul ei in noi culori si le poarta mai departe intr-o experienta live de jazz si improvizatie. Trupa reuneste 8 artisti din 7 tari intr-un melanj unic de culturi, interpretari si compozitii originale, inregistrate in sunet si imagini in concert la Sala Radio. Roots Revival este un proiect care vrea sa readuca in lumina scenei originile si traditia culturilor autentice. Sunetele uitate sunt acum redescoperite si reinterpretate cu instrumente din alte culturi intr-un mix experimental unic.

Aflat la cea de-a doua editie, turneul Roots Revival Romania propune publicului din Craiova, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, Iasi, Galati si Constanta un spectacol unic de world-music, o calatorie dus intors intre Est si Vest. Turneul se va incheia cu doua concerte la Sala Radio din Bucuresti, pe 11 si 12 octombrie. Biletele pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.evetim.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.