Tribunalul Bucuresti sustine ca in anul 2013, la nivel national, au fost inregistrate au fost inregistrate 114 cereri de decadere din drepturile parintesti.

"La nivel national, in 2013, am avut 114 cereri de decadere din drepturile parintesti, iar in Bucuresti au fost 14. Cifrele sunt foarte mici. Traim intr-o cultura in care este o rusine sa spunem ce ni se intampla acasa. E rusine sa spunem ca am gresit si ca, in mod cert, merit o pedeapsa corporala. E foarte delicat si pentru structurile administrative speciale privind colectarea si raportarea acestor date fara sa treaca de o granita fragila la nivel de protectia vietii private si a vietii de familie", a explicat Laura Andrei, presedintele Tribunalului Capitalei.

"Batalia" dintre parinti pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.

"La nivel national, in 2013, am avut circa 9.000 de cereri privind exercitarea autoritatii parintesti. La nivel de Tribunalul Bucuresti au fost in jur de 1.000. (...) Batalia parintilor pentru copii in exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti odata cu divortul, se axeaza pe o arie de violenta care paraseste zona de «dat cu teava» si merge intr-o zona mai subtila, care tine de violenta psihica si de incercarea de captare a interesului copilului numai fata de unul dinte parinti. Este o zona de abuzare mult mai subtila, cu consecinte la fel de negative pentru dezvoltarea psihica a copilului si pentru ceea ce va deveni el ca adult", a mai spus Laura Andrei.

Ea a mai precizat ca, in ultimii ani, dincolo de decaderea din drepturile parintesti si de exercitarea autoritatii parintesti, a mai aparut o cazuistica, legata de neglijarea copilului, cele mai multe situatii fiind in familiile in care parintii sunt plecati in strainatate.

"Este o zona in care copiii raman fara suport, in grija unor bunici foarte batrani pentru care bataia este rupta din rai indiferent de ce spune legea, cu sprijin afectiv care tinde spre zero, deci copii lasati pur si simplu in tara, cu consecinte dramatice", a mai spus presedintele TB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.