Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati ar putea fi sarbatorita in fiecare an la 8 mai, senatorii adoptand, in acest sens, in calitate de prima Camera sesizata, o propunere legislativa semnata de mai multi senatori PSD, UDMR si PP-DD.
Semnatarii propusesera initial ca Ziua egalitatii de sanse intre femei si barbati sa fie sarbatorita in 10 februarie, insa aceasta data a fost modificata printr-un amendament al Comisiei pentru egalitate de sanse a Senatului. Membrii acestei Comisii au justificat modificarea aratand ca in 8 mai a fost publicata, in Monitorul Oficial, pentru prima data, Legea 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati, scrie MEDIAFAX.
Potrivit propunerii de lege, autoritatile administratiei publice locale pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi acestei zile, iar Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune vor putea include, in programele lor, emisiuni dedicate Zilei egalitatii de sanse intre femei si barbati.
Propunerea de act normativ a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.