Se spune ca orice poveste se construieste in jurul unei piese muzicale.

Pentru ca Timisoara concureaza pentru capitala culturala a Europei, odata cu venirea toamnei, portile Bisericii Evanghelice Lutherane, se vor redeschide pentru cel mai important eveniment cultural din vestul tarii: editia a IX-a a Festivalului de Muzica Veche. Festivalul este o traditie in viata culturala si economica a Timisoarei, un eveniment care creaza valori, sentimente, amintiri de peste veacuri si reuneste elitele culturale nationale si internationale, de peste noua ani.

Conceptul inedit al evenimentul va imbraca Timisoara intr-o atmosfera de poveste si va aduce nume importante din viata economica, culturala si diplomatica, atat la nivel local, national, cat si international.

Festivalul de Muzica Veche, cauta sa restaureze o conceptie expresiva, vie, sincera, caracteristica spiritului baroc, ghidata de o documentare precisa si o experienta confirmata in concert dar mai mult decat orice, de placerea de "intalnire" prin intermediul muzicii. Isi propune prin stilul interpretativ bazat pe restaurarea tehnicilor interpretative specifice stilului baroc bivalent sec. XVII - XVIII sa promoveze muzica din aceasta perioada prin concerte, inregistrari, colaborari cu alti muzicieni sau ansambluri, participare la programe culturale, educationale si de binefacere.”afirma Codrin Emandi , fondator La Follia Baroque Ensemble, Societatea Musica Antica.

Membrii ansamblului infiinteaza in anul 2007 „Societatea Musica Antica” care initiaza si organizeaza festivalurile si cursurile master de muzica veche de la Timisoara. Prin participarile internationale de inalta tinuta artistica programate in editiile celor doua festivaluri cat si pentru buna organizare, Societatea Musica Antica a fost recomandata pentru adeziune in familia marilor festivaluri de muzica veche europene : REMA.

„In fiecare an, reinviem valorile unei epoci muzicale apuse, epoca care a avut un rol marcant in cultura mondiala. Am reusit sa transformam acest eveniment intr-o traditie culturala, unica in Romania.”. Diana Emandi, co-fondator La Follia Baroque Ensemble, Societatea Musica Antica. Gazda evenimentului este Biserica Evanghelica Lutherana din Timisoara ( Punctele Cardinale).Se spune ca cea mai buna acustica pentru muzica veche , este cea oferita de Bisericile vechi , construite in anii 1800.

In fiecare an, „Orasul Florilor” isi schimba ritmul. Viata cotidiana prinde muzicalitate cu Festivalul de Muzica Veche. Pe langa unicitatea sarbatorii, festivalul este la un pas de mari recorduri, fiind cel mai mare eveniment cultural international organizat de o societate privata, fara a avea scopuri de profit , fiind realizat doar in scopuri culturale. An de an, Timisoara si Romania sunt recunoscute cultural prin acest festival, pe plan mondial Datorita experientei deceniului de evenimente, FMV are o credibilitate extrem de puternica si reuseste sa aduca pe meleagurile Vestice, cele mai faimoase nume ale muzicii vechi internationale, pe frontul de Vest al Romaniei Turismul vestic, creste in fiecare an odata cu venirea toamnei, datorita festivalului care reuneste si cele mai pretentioase urechi muzicale.” conchide Liana Marin, fondator MMC, Mass Media Consulting- partener Marketing exclusiv al evenimentului.

Citeste si:
Ce acuzații i-a adus Dana Roba pastorului din Timișoara. Îl...
Ce acuzații i-a adus Dana...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.