Presedintele SIVECO, Irina Socol, a fost retinuta de catre procurori intr-un dosar de evaziune fiscala.

Procurorii au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele Irinei Socol, dar si pe numele unei alte persoane vizate in acest dosar.Cele doua persoane retinute urmeaza sa fie duse la instanta cu propunerea de arestare preventiva.Ceilalti suspecti din dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice vor fi cercetati in libertate, dupa ce, la audierile de luni, majoritatea lor si-au recunoscut faptele, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

In cazul unuia dintre suspecti a fost dispusa cercetarea sub control judiciar, au mai spus sursele citate. Audierile de luni, la care au fost luate declaratii si unor martori, au fost facute dupa ce politistii si procurorii au perchezitionat sediile mai multor firme, printre care si cel al societatii SIVECO, in cadrul unor cercetari pentru evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice.

Potrivit Politiei Romane, perchezitiile au fost facute la sapte adrese din Bucuresti si din judetele Ilfov si Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspectilor si sediile unor societati comerciale. De la sediile firmelor unde s-au facut perchezitii, anchetatorii au ridicat calculatoare si bibliorafturi cu documentatie, iar apoi au verificat actele ridicate, pentru documentarea acuzatiilor.

"In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei compani producatoare de programe informatice ar fi creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro"
, s-a aratat intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Citeste si:
Argeș: O prostituată a fost reținută după ce i-a furat unui client...
Argeș: O prostituată a fost...

Din cercetari a reiesit ca in contabilitatea producatorului de soft ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.