Primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, este urmarit penal de DNA in dosarul interventiilor pentru licenta Giga TV, fiind acuzat ca ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc sa intervina la CNA pentru obtinerea licentei postului Giga TV.

Gheorghe Stefan a venit luni la Directia Nationala Anticoruptie, la intrare acesta refuzand sa spuna care este motivul prezentei sale in fata procurorilor, scrie MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat ca Gheorghe Stefan a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost pus sub invinuire pentru fapte de coruptie, in dosarul interventiilor pentru licenta Giga TV. Potrivit surselor citate, Gheorghe Stefan este acuzat ca, dupa ce ar fi discutat cu Narcisa Iorga, membru in Consiliul National al Audiovizualului, Gheorge Stefan ar fi vorbit cu deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru ca acesta sa intervina la CNA, in vederea obtinerii licentei pentru postul Giga TV.

In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal presedintele CNA, Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc si Narcisa Iorga.

Schimbarea votului privind licenta Giga TV, de catre trei membri ai CNA, s-a facut nejustificat ca urmare a exercitarii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de catre Laura Georgescu, spun procurorii DNA, care o acuza pe sefa CNA de abuz in serviciu.

Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru ca, sustin anchetatorii, s-ar fi implicat pentru a determina functionari din CNA pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Narcisa Iorga este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru ca i-ar fi sugerat primarului din Piatra Neamt in ce mod se poate redobandi licenta si la cine sa apeleze pentru asta, nominalizandu-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.