Politia romana efectueaza perchezitii la mai multe firme, printre care si societatea SIVECO, intr-un dosar in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala.

Potrivit Politiei Romane, perchezitiile au loc la sapte adrese din Bucuresti si din judetele Ilfov si Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspectilor si sediile unor societati comerciale.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca printre firmele perchezitionate este si compania SIVECO. Zece persoane vor fi aduse la audieri, iar in functie de probatoriul administrat si de aspectele rezultate in urma perchezitiilor, vor fi dispuse masurile legale in acest dosar, in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala. "In fapt, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei compani producatoare de programe informatice ar fi creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Din cercetari a reiesit ca in contabilitatea producatorului de soft ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro. Potrivit unor surse judiciare, SIVECO ar fi achizitionat fictiv servicii de programare informatica de la mai multe firme de tip "fantoma". In lantul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip "fantoma", iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar apartine unor cetateni de etnie roma din Sintesti.

Perchezitiile sunt facute de ofiteri ai Directiei de Investigare a Fraudelor din Politia Romana, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. La perchezitii participa si politisti de la inspectoratele judetene de politie din Giurgiu si Ilfov, cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.