Folosirea expresiei "Hai davai!" cand inchina un pahar se numara printre cele mai ciudate 25 de moduri de a consuma alcool din lume

The Huffington Post spune ca, indiferent cate monumente vizitezi atunci cand calatoresti, nu vei intelege oamenii si cultura lor pana cand nu vei savura o bautura alaturi de ei. Insa, inainte de a ciocni un pahar cu noii prieteni, trebuie sa cunosti obiceiurile lor de a bea. Potrivit site-ului american The Huffington Post, expresia "Hai devai!" ("Hai, davai!", in mod corect) inseamna "Hai!".

"Moldovenii tin numeroase toasturi in timpul cinei, cel putin unul inainte de fiecare bautura. Exista chiar si un pahar inchinat in ideea de a nu mai continua cu toasturile", se spune in materialul publicat de The Huffington Post. Pe de alta parte, in Spania, niciodata nu vei ciocni pahare cu apa - poate doar daca esti pregatit pentru blestemul celor sapte ani de partide amoroase ratate.

O traditie similara este si in Republica Ceha, unde petrecaretii trebuie sa se priveasca in ochi cand ciocnesc paharele, dar sa nu isi incruciseze mainile. In caz contrar trebuie sa se astepte la acelasi blestem ca si petrecaretii din Spania. Printre tarile mentionate in acest clasament se numara si Franta, unde femeile sunt primele servite cu bautura, iar paharele trebuie sa fie pline doar pe jumatate. De asemenea, este considerat un lucru vulgar ca frantuzoaicele sa isi toarne singure bautura in pahar. Nici Italia nu a fost omisa din acest clasament, The Huffington Post precizand ca italienii consuma doar apa sau vin la masa, refuzand bauturi precum berea si sucul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.