Narcisa Iorga, membru al CNA, este urmarita penal in dosarul interventiilor pentru licenta postului Giga TV, dupa ce, potrivit anchetatorilor, l-ar fi indrumat pe edilul Gheorghe Stefan sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul din Consiliu.

DNA confirma, intr-un comunicat de joi, ca Iorga a fost pusa sub invinuire in acest dosar si ca acesteia i-au fost aduse la cunostinta calitatea de suspect si acuzatiile.

"Suspecta Iorga Narcisa-Clementina, membru al CNA, a indrumat persoana care controla societatea comerciala detinatoare a postului de televiziune respectiv (Gheorghe Stefan - n.r.), sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze. In acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie sa ii acceseze si capaciteze, pentru ca acestia, la randul lor, sa ii influenteze pe membrii CNA asupra carora puteau sa isi exercite influenta si autoritatea. In acest context, printre oamenii politici nominalizati de Narcisa Iorga, s-a numarat si parlamentarul Viorel Hrebenciuc", sustin procurorii, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, ca urmare a indicatiilor primite de la Narcisa Iorga, primarul din Piatra Neamt i-a solicitat sprijin deputatului Viorel Hrebenciuc, astfel incat acesta sa se implice nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a determina functionari din cadrul Consiliului National al Audiovizualului ca institutia sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune controla de edil.

La iesirea de la DNA, Iorga a declarat ca ea a fost intotdeauna "pentru aplicarea legii, si nu pentru abateri de la aceasta". "Nu am incalcat niciodata Legea audiovizualului si nicio alta lege", a mai spus membrul CNA.

In acelasi dosar, Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru ca, sustin anchetatorii, s-a implicat spre a determina functionari din CNA pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei postului Giga TV - controlat de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.