Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, judecat pentru ca ar fi luat mita peste 2,3 milioane de lei, va fi arestat la domiciliu, a decis instanta suprema, care a admis constestatia edilului fata de masura Curtii de Apel Bacau, prin care se stabilise ca el sa fie arestat preventiv.

Prin decizia de marti s-a stabilit si ca ceilalti doi inculpati din dosar, Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa, sa fie judecati in arest la domiciliu.

"Inlocuieste masura arestarii preventive dispusa fata de inculpatii Stavarache Romeo - Goian Liviu si Cenusa Liviu Vasile cu masura preventiva a arestului la domiciliu, pe o durata de 30 de zile, incepand cu data de 3 septembrie pana la data de 2 octombrie inclusiv, masura urmand a se executa, de fiecare inculpat, la adresa mentionata", se arata in hotararea luata marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie MEDIAFAX.

Pe durata arestului la domiciliu, Romeo Stavarache si ceilalti doi inculpati nu au voie sa comunice cu alti participanti la comiterea infractiunilor pentru care sunt cercetati, respectiv cu Constantin Apostol si Costel Casuneanu, cu martorii Costica Rusu, Viorel Rusu, Stelian Leonard Padureanu, Titi Cartas, Daniela Isabela Armasu, Gabriela Ciubotariu, Luminita Viorica Ciuca, Claudiu Robert Goian, Radu Cosmin Iliuta, Teodor Otetea, Ioan Tiprigan, Clementina Vinerica, Victor Dumitru Salomia, Cristian Eugen Done, Alina Ripa, Constantin Sosu, Nicolae Onica, Constantin Gioseanu, Maria Tomozei, Dan Balcanu si Constantin Radu, cu exceptia martorilor de pana la gradul al patrulea inclusiv.

Decizia luata de magistratii instantei supreme este definitiva.

Stavarache a fost arestat la 1 iulie, iar o luna mai tarziu, dupa trimiterea in judecata, a fost transferat din arestul Politiei Judetene la Penitenciarul Bacau.

La 25 iulie, Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a primarului din Bacau, pentru cinci infractiuni de luare de mita comise in perioada 2008-2011, suma totala pe care ar fi primit-o edilul ridicandu-se la peste 2,3 milioane de lei.

In acelasi dosar sunt judecati oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Liviu Vasile Cenusa si Liviu Goian, precum si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.