Asistenta din Constanta care nu a intervenit pentru a salva viata unui barbat lesinat pe faleza din Mamaia a ramas fara loc de munca si este cercetata de politie.

Unui barbat in varsta de 62 de ani, din Vrancea, i s-a facut rau sambata, in centrul statiunii Mamaia, iar cei prezenti au chemat ambulanta, la fata locului ajungand un echipaj fara medic, doar cu asistenta medicala. Cativa martori au imortalizat scena cu telefoanele mobile, acestia sustinand in inregistrare ca asistenta nu i-a acordat primul ajutor barbatului respectiv.

Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta, Vasile Popescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ca a analizat acest incident, a stat de vorba cu asistenta respectiva, dupa care conducerea institutiei a decis sa ii desfaca acesteia contractul de munca, iar apoi femeia si-a dat demisia.

In urma anchetei, reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta au constat ca asistenta nu si-a indeplinit atributiile si nu a urmat procedurile in acel caz.


“Asistenta nu a urmat procedurile pe care trebuia sa le urmeze. Ea a spus ca cineva din multime i-a spus ca barbatul respectiv era mort de o ora, dar nu trebuia sa se ia dupa acele afirmatii, trebuia sa verifice starea pacientului, lucru pe care ea nu l-a facut. Abaterea sa este inacceptabila si luni a fost luata decizia de a i se desface contractul de munca. Atunci cand asistenta a auzit acest lucru, si-a depus demisia
”, a afirmat Vasile Popescu, conform MEDIAFAX.

Directorul Serviciului Judetean de Ambulanta a precizat ca ulterior, probabil la presiunea multimii, asistenta a solicitat un alt echipaj de interventie, la fata locului ajungand o autospeciala SMURD, cu medic si asistenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.