Omul de afaceri, Dan Voiculescu, va executa cei 10 ani de inchisoare pe care i-a primit in regim inchis.
Aceeasi comisie va stabili si in ce penitenciar va executa pedeapsa Voiculescu. Perioada de carantina de 21 de zile pentru condamnatii din dosarul ICA s-a incheiat in 28 august. Legea prevede ca persoanele condamnate la mai mult de trei ani de inchisoare executa pedeapsa in regim inchis. Regimul de detentie se stabileste si in functie de varsta detinutului, starea de sanatate si antecedentele penale ale acestuia.

Ar putea fi eliberati dupa trei ani

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, condamnat in acelasi dosar, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberati dupa ce executa o treime din pedeapsa, intrucat au implinit 60 de ani. Voiculescu, alaturi ceilalti sase condamnati la pedepse cu executare din dosarul ICA - Sorin Pantis, Jean Catalin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Savulescu si Gheorghe Mencinicopschi - se afla incarcerati, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si: Dan Voiculescu, CONDAMNAT la 10 ani de inchisoare cu executare!

Avocat: Voiculescu nu-si intelege condamnarea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.