Social 25 August 2014 11:38
Manualele din invatamantul primar ar putea ramane la elevi, mai ales ca pentru unii sunt singurele carti, iar cele pentru celelalte cicluri vor fi recuperate la sfarsitul anului scolar, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"Ne-am gandit ca, pentru inceput, elevii din ciclul primar sa nu mai returneze manualele. Pentru unii copii, manualele sunt singurele carti. Apoi, copiii sunt prea mici si unele carti se strica mai mult, asa ca am decis ca elevii din primar sa pastreze cartile", a spus Remus Pricopie, conform MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei a precizat ca, pentru o perioada, manualele pentru elevii din celelalte cicluri de invatamant vor fi returnate la sfarsitul anului scolar.

"Pana in 2014, Ministerul Educatiei platea pentru manuale 16 milioane de lei. Erau carti care se cumparau cu 1,30 lei. Odata cu schimbarea manualelor, preturile vor creste", a mai spus Remus Pricopie.

Elevii claselor I si a II-a vor avea, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv in format electronic, anunta in iulie ministrul Educatiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.