Social 25 August 2014 10:16
Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, luni, pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Loteria Romana, decizia instantei fiind definitiva.

Instanta a respins apelurile facute de toti inculpatii din dosarul Loteria I, precum si toate cererile de schimbare a incadrarilor jurice ale faptelor acestora, facute pe parcursul judecarii cauzei.

Tribunalul Bucuresti a mentinut decizia de condamnare data de Judecatoria Sectorului 2 in 29 ianuarie, astfel ca George Copos ramane cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare. Instanta a constatat ca George Copos a fost arestat intr-o alta cauza.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a mentinut pedepsele de cate patru ani de inchisoare pentru Gilio Giuzepe Roza, Stelian Ioan Ratiu si Nicolae Cristea, fost director general al Loteriei Romane, iar Gabriel Rogoveanu a primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare.

Instanta le-a interzis celor cinci dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptului de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru savarsirea infractiunii, pe o perioada de cinci, respectiv patru ani dupa executarea pedepsei.

Decizia Tribunalului Bucuresti este definitiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.