Social 22 August 2014 16:10
Actorul Florin Blanarescu, care a bucurat cu arta sa interpretativa generatii de spectatori ai Teatrului Municipal "Bacovia" din Bacau, a decedat miercuri dimineata, la varsta de 93 de ani, se arata pe site-ul institutiei teatrale.

Corpul neinsufletit al actorului Florin Blanarescu a fost depus la Biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din Bacau, unde va avea loc si slujba de inmormantare, sambata, de la ora 10.00. Actorul Florin Blanarescu va fi inmormantat la Cimitirul "Invierea Domnului" din Bacau.

Timp de 60 de ani, actorul Florin Blanarescu si-a desfasurat activitatea in domeniul teatrului si al filmului, in plan national si international. A jucat alaturi de mari actori ai scenei romanesti si a facut parte din distributia unor filme precum "Dacii" (1967) si "Mihai Viteazul" (1971).

In anul 2011, Teatrul Municipal "Bacovia" l-a sarbatorit pe scena la implinirea varstei de 90 de ani. La eveniment, actorul Florin Blanarescu a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Bacau.

"Florin e un om extraordinar. Ii port o mare iubire, de la 23 de ani. Am debutat aici, la Teatrul «Bacovia», in aceasta sala, imi vine sa si plang cand ma gandesc. Cu mare tristete i-am parasit pe toti cand am plecat. Am cultul prieteniei si Florin Blanarescu a ramas unul dintre cei mai buni prieteni ai vietii mele. El este un om fara pauze. N-am nevoie de nimic, decat de prietenie", a declarat actorul Florin Piersic, la sarbatorirea celor 90 de ani ai actorului Florin Blanarescu.

Ultimul rol pe care actorul Florin Blanarescu l-a interpretat pe scena Teatrului Municipal "Bacovia" a fost Cadir, in spectacolul "Take, Ianke si Cadir", de Victor Ion Popa, in care a jucat, in 1998, alaturi de actorii Nicolae Rosioru, Despina Prisecaru, Constantin Cosa, Gheorghe Doroftei, Florina Gazdaru si Adrian Gazdaru.

Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.