Social 20 August 2014 14:22
Magistratii Tribunalului Constanta au decis, miercuri, ca Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, sa ramana cu aceeasi pedeapsa, instanta respingandu-i solicitarea de a-i fi redus sporul de sase luni.

La termenul de miercuri, magistratii Tribunalului Constanta au decis sa respinga ca nefondata contestatia la executare depusa de avocatii omului de afaceri, incarcerat in prezent in Penitenciarul Poarta Alba, si l-a obligat pe acesta si la plata sumei de 200 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare avansate de catre stat.

Decizia instantei nu este definitiva, avand drept de contestatie in termen de trei zile de la comunicare, scrie MEDIAFAX.

Gigi Becali, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, a cerut, in 4 iulie, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod Penal. Tribunalul Constanta a judecat aceasta solicitare in data de 6 august, instanta ramanand in pronuntare pentru 13 august, cand a fost amanata din nou decizia.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Finantatorul Stelei Bucuresti executa pedeapsa in regim deschis. El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.

La jumatatea lunii mai, Becali a avut o permisie de 24 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.