Social 19 August 2014 10:25
Mircea Basescu si Marian Capatana, trimisi in judecata in dosarul privind mita primita de la familia lui Bercea Mondial, au fost adusi, marti, la Curtea de Apel Constanta, unde va fi judecata contestatia acestora la decizia Tribunalului, care le-a respins cererile de revocare a arestului preventiv.

Nici Mircea Basescu si nici Marian Capatana, care au fost adusi la instanta cu masini separate, nu au facut declaratii la intrarea in sediul Curtii de Apel Constanta, transmite MEDIAFAX.

Nelu Trasca, unul dintre avocatii lui Mircea Basescu, le-a declarat jurnalistilor ca nu exista o motivare concreta pentru mentinerea clientului sau in arest preventiv.

"Argumentele sunt aceleasi, in lipsa unei motivari concrete raman aceleasi argumente. Nu exista motivare concreta, s-a sustinut la fel ca data trecuta ca este o perioada prea scurta in care a stat arestat preventiv. O aberatie. Opinia noastra este ca trebuie sa se ia o alta masura", a afirmat aparatorul fratelui presedintelui.

Intrebat de jurnalisti despre faptul ca Mircea Basescu pare slabit, avocatul a raspuns: "Nu sunt conditii extraordinare in arest, dansul are o varsta si anumite boli".

Sedinta de la Curtea de Apel Constanta a inceput la ora 10.00.

Magistratii vor lua in discutie contestatiile lui Mircea Basescu si Marian Capatana, la decizia Tribunalului Constanta, care in urma cu o saptamana le-a respins solicitarile de inlocuire a arestului preventiv cu o alta masura mai putin restrictiva.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.