Social 13 August 2014 11:28
Fostul ministru Dan Sova, purtatorul de cuvant al PSD, a venit, miercuri dimineata, la DNA, fiind citat pentru a fi audiat intr-un dosar privind contracte ale firmei de avocatura "Sova si asociatii" cu complexurile energetice Rovinari si Turceni.

Dan Sova a declarat, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca a venit sa se lamureasca despre ce este vorba si ca va da mai multe detalii dupa ce va discuta cu procurorii.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Dan Sova a fost citat sa se prezinte la DNA intr-un dosar in care se fac cercetari privind contractele firmei de avocatura "Sova si asociatii" pentru servicii juridice semnate in martie 2007 cu complexul Rovinari si in iulie 2007 cu complexul Turceni.

Dan Sova declara, in iulie 2011, ca fosta sa firma "Sova si asociatii" a adus beneficii de cateva zeci de milioane de euro societatilor Rovinari si Turceni, el nefiind insa angrenat in serviciile juridice respective.

Sova afirma ca a fost parte din "Sova si asociatii" pana la mijlocul lui 2009. Contractele pe care firma respectiva le-a incheiat pentru servicii juridice au fost semnate in martie 2007 cu complexul Rovinari si in iulie 2007 cu Turceni. El a precizat ca nu a lucrat in cadrul acestor contracte decat in doua ocazii, o intalnire la AVAS si una prin care s-a facut o tranzactie intre Turceni si ICM (Societatea Comerciala pentru Inchiderea-Conservarea Minelor).

El preciza ca intre 2006 si 2007 a fost plecat din tara, fiind masterand la London School of Economics. In plus, din aceasta cauza, Adunarea Generala a firmei "Sova si asociatii" a stabilit, la 15 ianuarie 2007, ca Sova, singurul care putea pana atunci angaja societatea in contracte si singurul cu drept de semnatura si stampila, il imputernicea pe unul dintre actionari, Radu Cernov, sa negocieze si sa reprezinte societatea. Sova mai spunea ca intre "Sova si asociatii" si complexul Rovinari a fost incheiat in 21 martie 2007 un contract-cadru de asistenta juridica, semnat de directorul general de atunci, Ion Dordera.

Potrivit acestuia, firma "Sova si asociatii" a reusit reducerea cu sase milioane de euro a unei datorii de 821 miliarde lei pe care Rovinari o avea la ICM, beneficiul total, prin esalonarea pe cinci ani si neplata de dobanzi si penalitati, fiind de 8 milioane euro.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.