Social 11 August 2014 16:02
Victor Ponta a spus ca a fost informat de ministrul de Interne despre activitatea fortelor de ordine la actiunea pro-Antena 3 si poate doar sa spuna ca ”fiecare isi face datoria si se respecta legea”, adaugand ca el nu este ”comentator” pentru a vorbi despre modul in care a actionat Jandarmeria.

”Am fost informat de catre ministrul de Interne asupra activitatii tuturor fortelor de ordine si pot doar sa spun ca fiecare isi face datoria si se respecta legea” a afirmat, luni, la Targoviste, premierul Victor Ponta, referindu-se la modul in care a actionat Jandarmeria la manifestatia pro-Antenta 3, care a avut loc duminica, in zona Palatului Cotroceni si unde un participant la actiune a agresat o echipa de jurnalisti.

Intrebat daca Jandarmeria a intervenit asa cum ar fi trebuit in acea situatie, premierul a spus ca nu este ”un comentator” pentru a raspunde la aceasta intrebare.

De asemenea, intrebat daca este multumit de reactia fortelor de ordine, Ponta a raspuns ca nu are ”dreptul la multumiri sau nemultumiri”.

”Eu trebuie sa-mi fac datoria ca prim-ministru. L-am intrebat pe ministrul de Interne, m-a informat, toata lumea si-a facut datoria si cine incalca legea plateste”, a precizat seful Guvernului.

Victor Ponta a mai spus ca nu i-a cerut ”explicatii” ministrului de Interne, ci doar a fost informat, conform procedurilor, cu privire la incidentul de duminica si ca ”fiecare om care incalca legea plateste”. De asemenea, premierul a mai spus ca ”e un lucru bun pentru democratie ca oamenii sa-si spuna parerea si in ansamblul sau mass-media sa poata sa existe si sa fie independenta de orice fel de presiuni”.

Victor Ponta a adaugat ca nu doar cei care il ”critica” pe el si il ”lauda” pe Traian Basescu ”trebuie sa emita in continuare”, ci acest lucru este valabil si pentru cei care au o atitudine critica la adresa presedintelui ”pentru ca o societate democratica nu poate sa existe fara libertatea presei”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.