Social 11 August 2014 15:06
Barbatul din Ploiesti suspectat initial de infectare cu virusul Ebola, dupa intoarcerea din Nigeria, are malarie si a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", a anuntat, luni, managerul Institutului "Matei Bals", dr. Adrian Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel a precizat ca diagnosticul a fost confirmat in urma testelor de laborator.

"A fost transferat (la "Victor Babes" - n.r.), pentru terapie specifica. Starea lui este stabila", a mai spus managerul de la "Matei Bals"", intr-o conferinta de presa desfasurata la Ministerul Sanatatii.

Tot Adrian Streinu-Cercel, a anuntat, duminica seara, ca "spre 99 la suta" se infirma posibilitatea ca barbatul din Ploiesti adus la aceasta unitate sanitara sa fie infectat cu virusul Ebola.

Streinu-Cercel a adaugat ca, in cazul aceluiasi pacient, ramane posiblitatea unei infectii.

"Ne indepartam cu peste 90 la suta, spre 99 la suta, de etimologia virusului Ebola, dar raman alte infectii posibile. (...) Pacientul este constient", a spus medicul.

Managerul de la "Matei-Bals" a mai spus ca in cazul ploiesteanului este vorba despre "doua boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afectiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola. Adrian Streinu-Cercel a precizat ca nu exista consimtamantul pacientului pentru a fi facute publice bolile de care sufera.

El a spus ca barbatul a facut in Nigeria strict munca de birou si nu a putut intra in contact cu secretii care sa fi provocat Ebola.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.