Social 9 August 2014 10:48
Condamnarea omului de afaceri Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) a fost relatata de mai multe publicatii internationale.

Agentia France Presse scrie ca ”un mogul media roman si informator secret al comunismului a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru frauda asupra statului”.

Voiculescu a negat in mod repetat acuzatiile, spunand ca este o victima a razbunarii presedintelui de centru dreapta Traian Basescu.

In 2009, Voiculescu era unul dintre cei mai bogati trei romani, cu o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde de euro, mai scrie AFP, citat de MEDIAFAX.

Global Post: Politicianul roman Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru coruptie

Omul de afaceri si fondatorul partidului Conservator Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare intr-un caz de coruptie. Procesul a fost in atentia presei si a publicului timp de 6 ani, iar Voiculescu este cea mai influenta persoana publica condamnata, dupa fostul premier Adrian Nastase.

Business Review: Mogulul media roman Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare

Verdictul istoric vine dupa ani de proceduri judiciare, amanari, manevre politice si atacuri media. Cazul a inceput in 2008 si o instanta inferioara a dat deja o sentinta de 5 ani, care a fost contestata cu apel.

Alti 12 oameni implicati in acest caz au primit sentinte de pana la 8 ani de inchisoare.

ABC News: Mogul roman, condamnat la 10 ani de inchisoare pentru frauda

Dan Voiculescu si alti sase inculpati au fost condamnati la inchisoare pentru frauda. Deoarece Voiculescu are peste 60 de ani, va putea fi eliberat dupa ce va executa o treime din pedeapsa.

Agentia de presa chineza Xinhua: Om de afaceri si politician roman, condamnat la 10 ani de inchisoare

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare intr-un dosar de coruptie ce a presupus privatizarea unui institut agricol roman, fapta care a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro.

Citeste si:
Piedone, condamnat la 8 ani în cazul Colectiv, candidează din nou...
Piedone, condamnat la 8 ani...

Curtea de Apel a decis confiscarea terenurilor Antena 1, Antena 3 si ale grupului Grivco, detinute de Voiculescu, dar si blocarea conturilor sale.

Condamnarea lui Dan Voiculescu in dosarul ICA a fost relatata si de Associated Press, Daily Mail, Huffington Post si de ORF (Österreichischer Rundfunk, furnizorul public de televiziune din Austria).

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti.

Voiculescu a primit pedeapsa maxima prevazuta in noul Cod penal, legea mai favorabila in cazul sau.

Totodata, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin aceasta sentinta, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Citeste si:
Presa internationala, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale...
Presa internationala, dupa...

Sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia definitiva data in dosarul ICA.

Totodata, magistratii de la CAB au decis sa ii confiste lui Voiculescu si penthouse-ul din Soseaua Kiseleff si au pus sechestru pe mai multe imobile si conturi bancare ale acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.