Social 8 August 2014 12:30
Raul Moravita din judetul Timis, se afla sub cod portocaliu de inundatii, pana sambata la ora 12.00, ca si bazinul superior al Begai si Barzava.

Pana sambata, la ora 12.00, este prelungit codul portocaliu pe raul Moravita - curs inferior (sector indiguit - judetul Timis). De asemenea, se instituie o avertizare de cod portocaliu, incepand de vineri, ora 15.00, si pe raurile din bazinele hidrografice: Bega - bazin superior, Barzava, Moravita (judetele Caras Severin si Timis).

"Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri", precizeaza INHGA, citata de MEDIAFAX.

Insitutia a mai emis si o atentionare de cod galben, valabila tot pana sambata, la 12.00, pe raurile din bazinele hidrografice: Bega-bazin mijlociu, Timis superior, Caras, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru, Gilort superior si afluentii mici ai Jiului din judetele Mehedinti, Gorj si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj si Valcea, afluentii mici ai raului Vedea din judetele Olt, Arges si Teleorman, Glavacioc (judetele Teleorman si Giurgiu).

O alta atentionare de cod galben, ce intra in vigoare de la ora 15.00 si expira tot sambata la pranz, este valabila pentru raurile mici din bazinele hidrografice: Crasna superioara (judetul Salaj), Crisul Repede superior (judetul Cluj), Crisul Negru superior si mijlociu (judetul Bihor), Crisul Alb superior (judetele Hunedoara si Arad) si afluentii Muresului din judetul Hunedoara.

De vineri la ora 15.00 si pana sambata la ora 2.00 se mai pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si in alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si de munte din vestul si centrul tarii, cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Cluj, Salaj, Alba, Mures si Sibiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.