Social 7 August 2014 16:38
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventiva in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

Hotararea Curtii de Apel este definitiva.

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a luat in discutie, joi, contestatia lui Nicusor Constantinescu impotriva deciziei Tribunalului Capitalei prin care s-a dispus, din nou, arestarea preventiva a presedintelui CJ Constanta.

Avocatii acestuia au adus noi inscrisuri medicale semnate de un medic american. Pe de alta parte, procurorul DNA a cerut ca aceste documente sa fie prezentate in varianta originala, pentru ca exista suspciuni cu privire la autenticitatea acestora. "Eu nu ma pot baza pe aceste incrisuri inmanate in copie", a aratat procurorul DNA.

Avocatii lui Nicusor Constantinescu au declarat, dupa terminarea judecarii contestatiei, ca vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la atitudinea procurorului anticoruptie care respinge veridicitatea scrisorilor medicale referitoare la presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta.

Aparatorii presedintelui CJ Constanta au fost nemultumiti pentru ca procurorul de caz, reprezentant al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), "se face ca nu cunoaste legea ori nu o cunoaste".

"Aceste acte pe care medicii le emit (...) nu sunt puncte de vedere personale ale unui doctor. Reprezinta o analiza elaborata a conducerii spitalului. (...) Azi (joi - n.r.) am avut neplacuta situatie de a constata ca DNA contesta absolut orice document medical, contesta apostilarile secretarului pe justitie din New York", a spus avocatul Catalin Dancu, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.