Social 6 August 2014 17:49
Orasul Rasnov, din judetul Brasov, va avea in curand un parc unic in Europa de sud-est, DinoPark, care va contine exponatele a 50 de dinozauri in marime naturala, 14 dintre acestea fiind deja aduse din Germania, investitia totala a proiectului depasind 22 de milioane lei.

Proiectul a fost realizat de o companie privata care a accesat fonduri europene pentru realizarea parcului. Fondurile accesate au fost de 10,7 milioane lei, iar investitia totala pentru amenajarea parcului a depasit 22,3 milioane lei, potrivit investitorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Administatorul viitorului DinoPark, Gabriel Rozor, a spus ca pana in prezent a fost finalizat aproximativ 35% din proiect, umand ca pana la sfarsitul anului sa fie terminat in totalitate.

Zilele trecute, au ajuns din Germania primele 14 exponate, iar 11 dintre ele au fost deja montate.

"Au fost aduse 14 dintre cele 54 de piese, iar multe dintre ele sunt deja montate. Dinozaurii sunt in marime naturala, iar in realizarea lor s-au luat in calcul cele mai recente studii ale specialistilor germani. Unul dintre dinozaurii de aici are o lungime de 22 de metri, de la cap la coada, iar un altul, din specia T-Rex, are o lungime de opt metri si o inaltime de trei metri. Pana la acest moment am reusit sa trasam deja aleile si s-au turnat si fundatiile observatoarelor, intre care vor fi poduri suspendate", a spus administratorul parcului, potrivit MEDIAFAX.

Parcul va avea o suprafata totala de 1,4 hectare, suprafata concesioanta de Primaria Rasnov, iar cel mai urias dinozaur va avea o inaltime de 17 metri. Din parc nu vor lipsi nici efectele speciale, unii dintre dinozauri urmand sa fie animati. Investitorul privat intentioneaza sa construiasca, in interiorul parcului, si un lac artificial, magazine de suveniruri, locuri de joaca pentru copii si un cinematograf.

"La inceput am avut doar Cetatea, iar apoi, Pestera Valea Cetatii s-a impus ca un obiectiv de interes pentru turisti. Sunt in lucru Parcul cu dinozauri, trenuletul pe plan inclinat, iar daca la toate acestea adaugam modul in care va arata centrul pietonal al orasului si numeroasele evenimente culturale si sportive, putem vorbi de un proiect amplu, in urma caruia Rasnov va deveni una din cele mai atragatoare statiuni de interes national”, a spus primarul Adrian Vestea.

Citeste si:
Galațiul, „Orașul lui Moș Crăciun”. Calendar eveniment
Galațiul, „Orașul lui Moș...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.