Social 6 August 2014 13:07
Procurorii DIICOT au descoperit, monitorizand o grupare suspectata de trafic de droguri, ca membrii acesteia faceau trafic cu migranti, dintre cei 17 suspecti la care s-au facut perchezitii miercuri dimineata facand parte si doua campioane nationale la arte martiale din Arad.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) fac, miercuri dimineata, 13 perchezitii in Bucuresti si mai multe judete printre care Brasov, Arad, Valcea si Ialomita, pentru destructurarea unei grupari specializate in traficul de migranti, care ar avea 17 membri, cetateni romani si turci, printre care si doua campioane nationale la arte martiale din Arad, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Membrii gruparii erau monitorizati initial de DIICOT sub suspiciunea de trafic de droguri.

Procurorii au descoperit ca membrii gruparii faceau trafic cu migranti, in general kurzi, iranieni si irakieni, unii suspecti de legaturi cu factiuni teroriste, transportandu-i pe acestia cu autocamioane, autocare si cu o masina speciala pentru persoane cu dizabilitati, au aratat sursele citate.

Mai mult, suspectii foloseau persoane cu dizabilitati pentru a-i transporta pe migranti. Astfel, masina speciala, detinuta de o fundatie pentru persoane cu dizabilitati, era condusa de o persoana in scaun cu rotile pentru a trece mai usor de punctele de control.

Sursele citate au mai mentionat ca gruparea incasa intre 7.000 si 8.000 de euro pentru fiecare migrant traficat.

DIICOT a emis mandate de aducere pentru toti cei 17 suspecti, acestia urmand a fi audiati la structura centrala a directiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.