Social 6 August 2014 09:46
Politistii prahoveni fac, miercuri dimineata, 10 perchezitii la locuintele membrilor unei grupari infractionale specializate in comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale si braconaj cinegetic, care actiona in judetul Prahova, precum si in judetele limitrofe.

Perchezitiile sunt efectuate de politistii Serviciului de Ordine Publica si sectiilor de Politie Rurala, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Prahova, in comunele Brazi, Barcanesti si Tinosu, judetul Prahova, si in judetul Ialomita, arata MEDIAFAX.

Actiunea are loc in continuarea cercetarilor intr-un dosar penal ce vizeaza o grupare infractionala specializata in furturi de produse petroliere si braconaj cinegetic, dosar in care au mai fost efectuate 15 perchezitii in urma cu o saptamana, pe 30 iulie.

Din cercetari, a rezultat faptul ca membrii gruparii infractionale ar fi comis si un furt dintr-o societate comerciala din judetul Prahova.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii urmaresc depistarea bunurilor susceptibile a proveni din savarsirea acestor infractiuni, a bunurilor folosite la comiterea faptelor, precum si a 10 persoane, dintre care patru banuite in cauza, pentru a fi conduse la sediul IPJ Prahova, in vederea continuarii cercetarilor.

Prejudiciul creat prin activitatea infractionala, estimat pana in prezent, este de 100.000 de lei.

Pe 30 iulie, politistii au efectuat 15 perchezitii domiciliare, dintre care 13 in comunele Barcanesti, Brazi si Sangeru, judetul Prahova, iar doua in judetul Ilfov. In urma acestora, in judetul Prahova si judetul Ilfov, s-au ridicat 3.000 de litri de produse petroliere, instrumente de braconat, produse din carne, care sunt folosite pentru probarea activitatii infractionale. De asemenea, s-a dispus sechestru asigurator asupra a doua autoutilitare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.