Social 5 August 2014 10:08
Trei terase din sudul litoralului si o patiserie din Constanta au fost inchise temporar de catre inspectorii pentru protectia consumatorilor, dupa ce au fost descoperite mai multe nereguli, intre care alimente expirate, fara elemente de identificare, mizerie in bucatarii si viermi intr-o pizza.

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, coordonati de catre presedintele ANPC, Marius Dunca, au facut, luni, un control in statiunile 2 Mai si Vama Veche, transmite MEDIAFAX.

In urma acestor verificari, echipele ANPC au descoperit nereguli la trei terase, una din 2 Mai si doua din Vama Veche. Astfel, echipele de control au gasit multe produse expirate, produse fara elemente de identificare, mizerie si muste in bucatarii.

Presedintele ANPC a declarat ca din aceste motive cele trei unitati au fost inchise temporar pana la remedierea deficientelor, fiecare dintre acestea urmand sa primeasca o sanctiune de pana in 50.000 de lei, in functie de neregulile constatate. Inspectorii au verificat apoi o patiserie din centrul municipiului Constanta dupa ce au primit o reclamatie din partea unui consumator care a gasit viermi intr-o pizza cumparata din acel loc. In momentul cand a vazut echipele ANPC in local, uneia dintre angajate i s-a facut rau, aceasta avand nevoie de ingrijiri medicale.

Marius Dunca a spus ca in urma controlului au fost gasite multe produse fara identificare, ingrediente expirate din 2013, produse tinute in conditii improprii, dar si viermi intr-o pizza.

"In urma unei sesizari facute de un consumator am venit si am verificat. Acesta ne-a sesizat ca a cumparat o pizza din acest loc, in care a gasit viermi. In urma controlului, am verificat imediat, ati vazut si dumneavoastra pizza cu viermi, foarte multe produse fara elemente de identificare, am gasit cateva ingrediente expirate din 2013. Este o bataie de joc", a declarat presedintele ANPC.

El a precizat ca patiseria a fost inchisa pana la remedierea deficientelor si a primit o amenda de 10.000 de lei.

Alte doua terase, una din Mamaia si cealalta din Costinesti, au fost inchise temporar de catre ANPC zilele trecute in urma mai multor nereguli constatate.

Citeste si:
Pescobar, apărat de Maria Constantin în urma controalelor ANPC:...
Pescobar, apărat de Maria...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.