Social 5 August 2014 10:22
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Bacau, Dragos Benea, a venit, marti dimineata, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat in dosarul in care anchetatorii au facut, luna trecuta, perchezitii la sediul institutiei si la alte 27 de adrese din judet.

Benea nu a facut declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

La 17 iulie, anchetatorii au facut perchezitii la 28 de adrese din judetul Bacau, inclusiv la trei institutii publice, intr-o cauza privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, in perioada 2005-2012, potrivit DNA, citat de MEDIAFAX.

Descinderile au vizat si sediul Consiliului Judetean Bacau, precum si locuinta presedintelui CJ, Adrian Dragos Benea, si pe cele ale altor angajati ai institutiei.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate documente care au legatura cu ancheta desfasurata in acest caz.

Reprezentantii DNA au precizat ca, in acest dosar, au inceput urmarirea penala in rem, pentru fapte de coruptie

Consiliul Judetean Bacau este condus, din 2004, de Dragos Adrian Benea, lider al filialei judetene a PSD, si de vicepresedintii Ionel Floroiu, care este si vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD, si Claudiu Constantin Nastasa (PNL).

Perchezitiile la sediul Consiliului Judetean Bacau au avut loc la trei saptamani de la descinderile facute de procurorii DNA la Primaria Bacau. In urma acelor descinderi, primarul Romeo Stavarache a fost retinut de procurorii DNA, in 26 iunie, iar in aceeasi zi Curtea de Apel Bacau a decis sa fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanta a dispus ca oamenii de afaceri Liviu Cenusa si Liviu Goian, vizati in acelasi dosar, sa fie cercetati tot sub control judiciar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.