Social 4 August 2014 12:25
Circa 300 de angajati ai Termocentralei Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, protesteaza, luni, fata de semnarea contractului colectiv de munca.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Energeticienilor Hunedoara, Ionel Ticula, care a intrat in greva foamei, prin contractul colectiv de munca semnat la Complexul Energetic Hunedoara veniturile angajatilor de la Termocentrala Mitia au scazut, in medie, cu 500 de lei, iar luni, in Consiliul de Administratie, se incearca luarea unei decizii de diminuare a programului de lucru, de la cinci la patru zile pe saptamana, ceea ce ar duce la o alta scadere a veniturilor, cu aproximativ 20 la suta, transmite MEDIAFAX.

Astfel, luni a fost declansat un protest spontan, iar aproximativ 300 de angajati au blocat, timp de aproximativ 40 de minute, DN 7, care trece prin fata Termocentralei Mintia, ei traversand incontinuu soseaua, pe o trecere de pietoni.

Traficul rutier a fost deviat, timp de circa 20 de minute, pe ruta DJ 706A Ilia - Branisca - Soimus.

La ora transmiterii acestei stiri, angajatii s-au mutat in curtea termocentralei, unde continua protestul.

Contractul colectiv de munca a fost inregistrat, vineri, la Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara.

In total, Complexul Energetic Hunedoara, care, pe langa Termocentrala Mintia, mai include Termocentrala Paroseni si minele viabile din Valea Jiului, are peste 6.500 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.