Social 4 August 2014 10:31
Anul scolar 2014-2015 va avea 177 de zile de cursuri si 34 de zile de vacanta, fara cele din vacanta de vara, potrivit structurii aprobate printr-un ordin al ministrului Educatiei care a fost publicat in Monitorul Oficial, informeaza MEDIAFAX.

Calendarul anului scolar urmator este alcatuit similar celui din 2013-2014.

Conform calendarului, anul scolar 2014-2015 va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare. Exceptie fac clasele terminale din invatamantul liceal, pentru care anul scolar are 37 de saptamani, din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se incheie in 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani, din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 12 iunie 2015.

"Pentru clasele din invatamantul liceal - filiera tehnologica, cu exceptia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant, in vigoare. Pentru clasele din invatamantul profesional, durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant in vigoare. Pentru invatamantul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 181 de zile. Stagiile de pregatire practica pentru care au optat absolventii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologica, cuprind 720 de ore care se desfasoara in perioada propusa de unitatea de invatamant organizatoare si aprobata de inspectoratul scolar, conform structurii anului scolar, cu respectarea vacantelor. Pentru invatamantul postliceal (scoala postliceala si scoala de maistri), durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant, in vigoare", mai prevede ordinul, ca exceptii de la durata de 36 de saptamani.

Anul scolar 2014-2015 este structurat, ca si cel in curs, pe doua semestre.

Semestrul I va avea cursuri in perioadele luni, 15 septembrie - vineri, 19 decembrie si luni, 5 ianuarie - vineri, 30 ianuarie.

In perioada 1 - 9 noiembrie, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor fi in vacanta.

Vacanta de iarna va incepe sambata, 20 decembrie si se va incheia duminica, 4 ianuarie, iar cea intersemestriala va fi intre 31 ianuarie si 8 februarie.

Semestrul al II-lea va incepe luni, 9 februarie, si va fi intrerupt de vacanta de primavara, programata intre 11 aprilie si 19 aprilie. Cursurile se vor relua in 20 aprilie, anul scolar urmand sa se incheie la 19 iunie.

Vacanta de vara de dinaintea anului scolar 2015-2016 va fi intre 20 iunie si 13 septembrie.

Conform aceluiasi proiect de calendar, saptamana 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!".

Citeste si:
Prima zi din anul școlar 2023-2024. Aproximativ 2.700.000 de elevi...
Prima zi din anul școlar...

Tezele din semestrul I al anului scolar 2014-2015 se sustin, de regula, pana la 19 decembrie 2014, iar cele din semestrul al II-lea, pana la 22 mai 2015.

"In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar stabilite prin prezentul ordin", mai prevede actul normativ.

Calendarul examenelor/evaluarilor nationale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a competentelor profesionale/a competentelor, precum si calendarul admiterii in clasa a IX-a se aproba prin ordine distincte ale ministrului Educatiei, se mai precizeaza in ordin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.