Social 3 August 2014 19:05
Afla cum va fi starea vremii luni si marti.
  • Luni
Vremea va fi calduroasa, local caniculara dupa-amiaza, in special, in sudul si estul Moldovei, Dobrogea si cea mai mare parte a Munteniei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in zonele de munte, unde local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa, pot depasi izolat 15 l/mp. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia, pe arii restranse, mai ales in orele amiezii in vest si centru, iar noaptea si in Moldova si numai cu totul izolat in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 de grade in depresiuni si 37 de grade in sud-est, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 12 si 24 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic in zonele de campie si pe arii restranse in cele de deal si de podis.
  • Marti
Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara in sud-est, dar va deveni in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales dupa-amiaza, local in zonele de deal si de munte si pe arii mai restranse in rest. Seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua in regiunile vestice, unde pe arii extinse vor fi averse, ce pot avea si caracter torential, insotite de frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului posibil cu aspect de vijelie. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si va cadea grindina. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse intre 26 si 35 de grade, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 14 si 24 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.