Social 1 August 2014 16:27
Mamele vor putea obtine, pe langa indemnizatia de crestere a copilului, venituri de pana la 1.500 de lei anual, muncind de acasa, iar peste 12.000 de femei care au facut acest lucru si ar trebui sa restituie indemnizatia vor fi aministiate fiscal, a anuntat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a declarat ca, in urma unei decizii a Curtii de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, s-a stabilit ca 12.460 de mame, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au incasat venituri suplimentare, pe langa indemnizatia de crestere a copilului. Astfel, Curtea de Conturi a stabilit ca mamele respective trebuie sa returneze indemnizatiile incasate, respectiv 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit.

Cele 12.460 de persoane care ar trebui sa returneze indemnizatiile vor fi amnistiate fiscal, potrivit unei propuneri de act normativ, initiata de Ministerul Muncii, ce va fi supusa aprobarii in sedinta de Guvern din 20 august. Plumb a mai spus ca aceasta masura nu afecteaza bugetul de stat aprobat pentru 2014.

Ministrul Muncii a mai anuntat ca Guvernul va modifica Ordonanta de urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, astfel incat orice parinte care va beneficia de indemnizatie sa poata sa obtina si alte venituri, muncind de acasa. Plafonul propus pentru aceste venituri este de aproximativ 1.500 de lei pe an, respectiv trei indicatori sociali de referinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.