Social 1 August 2014 15:32
Centrul Sportiv Apollo, situat in incinta Liceului Tehnologic "Elie Radu", va primi numele cascadorului Szobi Cseh, anunta Robert Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei.

"Decesul cascadorului si actorului Szabolcs (Szobi) Cseh ma umple de tristete. Szobi Cseh a fost un om exceptional, un profesionist desavarsit - primul cascador profesionist din Romania -, un om iubit de romani pentru talentul sau. De aproape 10 ani, intre Primaria Sectorului 3 si Asociatia «Gladiatorul», pe care Szobi Cseh a condus-o, a existat o stransa colaborare. La o baza sportiva din Sectorul 3 si, din 2013, la Centrul Sportiv Apollo, Szobi Cseh a antrenat numerosi tineri fara posibilitati materiale si cu probleme de integrare sociala, pregatindu-i pentru a deveni cascadori, alpinisti sau gimnasti acrobati. In tot ceea ce a facut, Szobi Cseh a fost un model de generozitate si implicare", spune Robert Negoita.

Acesta precizeaza ca, pentru a fi recunoscute meritele deosebite ale cascadorului si actorului Szobi Cseh, dar si contributia sa in rezolvarea problemelor sociale din sectorul 3, va propune Consiliului Local al Sectorului 3 adoptarea unei hotarari prin care Centrul Sportiv Apollo sa poarte numele Szabolcs (Szobi) Cseh.

Situat in incinta Liceului Tehnologic "Elie Radu", Centrul Sportiv Apollo este una dintre cele mai moderne baze sportive pentru tineri din Romania, conform aceluiasi comunicat.

Cascadorul Szobi Cseh a murit, in noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni din Capitala, la varsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Cascadorul a decedat dupa o grea suferinta, in urma complicatiilor renale, hepatice, cardiace si pulmonare severe, acesta neraspunzand la tratamentul intensiv aplicat, precizeaza, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Cseh a fost diagnosticat in iulie 2012 cu mielom multiplu in forma avansata, complicata cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoza si boala renala. A primit tratament citostatic si radioterapie, avand atunci o evolutie a bolii buna, insa din mai 2013 au aparut semne de progresie a bolii.

Citeste si:
Drama cascadoarei ramasa fara un brat dupa un accident pe...
Drama cascadoarei ramasa fara...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.